Sastojci:
Testo:
-6dl čaja od kamilice
-6 kašika šećera
-1 kvasac
-3oogr ulja
-pola kašičice soli
-1 pp
-1 kg brašna
Fil-mak:
-300gr maka
-120gr šećera
-10gr vanil šećera
-50gr vruće vode Fil-rogač:
-200gr rogača
-100gr šećera
-50gr vruće vode
-6dl čaja od kamilice
-6 kašika šećera
-1 kvasac
-3oogr ulja
-pola kašičice soli
-1 pp
-1 kg brašna
Fil-mak:
-300gr maka
-120gr šećera
-10gr vanil šećera
-50gr vruće vode Fil-rogač:
-200gr rogača
-100gr šećera
-50gr vruće vode
Priprema:
Testo:
Uobičajeno skuvati čaj, ja sam stavila tri vrećice kamilice za 6dc čaja.
Odvojiti malo mlakog čaja, i zajedno sa kašikom šećera i kvascem razmutiti da se otopi.
Sjediniti sa brašnom i ostalim sastojcima za testo.
Dobro umesiti i podeliti na 3 jufke. Ostaviti 15-20 min da se odmore. Fil mak:
Samleveni mak, zajedno sa šećerom i vanilom, popariti sa vrućom vodom.
Dovoljno je da gustina fila bude kao pasta, da se može namazati. Fil rogač:
Isti postupak kao sa makom.
Nadošle jufke razviti i premazati sa filom.
Od ove količine fila sam premazala jednu jufku sa makom, drugu sa rogačem i treću sam kombinovala sa makom i rogačem.
Premazati štrudle sa vodom i uljem, i peći je na 200C dok ne porumeni.
Kad se ispeče, premazati je ponovo sa uljem i vodom i pokriti je sa suvom krpom.
Ostaviti je dok se skroz ne ohladi.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar