7. prosinca 2014.

Posna štrudla





Sastojci:

Testo: 
-6dl čaja od kamilice
-6 kašika šećera
-1 kvasac
-3oogr ulja
-pola kašičice soli
-1 pp
-1 kg brašna

Fil-mak: 
-300gr maka
-120gr šećera
-10gr vanil šećera
-50gr vruće vode
Fil-rogač: 
-200gr rogača
-100gr šećera
-50gr vruće vode

Priprema:


Testo:
Uobičajeno skuvati čaj, ja sam stavila tri vrećice kamilice za 6dc čaja.
Odvojiti malo mlakog čaja, i zajedno sa kašikom šećera i kvascem razmutiti da se otopi.
Sjediniti sa brašnom i ostalim sastojcima za testo.
Dobro umesiti i podeliti na 3 jufke. Ostaviti 15-20 min da se odmore.
Fil mak: 
Samleveni mak, zajedno sa šećerom i vanilom, popariti sa vrućom vodom.
Dovoljno je da gustina fila bude kao pasta, da se može namazati.
Fil rogač: 


Isti postupak kao sa makom.
Nadošle jufke razviti i premazati sa filom.
Od ove količine fila sam premazala jednu jufku sa makom, drugu sa rogačem i treću sam kombinovala sa makom i rogačem.
Premazati štrudle sa vodom i uljem, i peći je na 200C dok ne porumeni.
Kad se ispeče, premazati je ponovo sa uljem i vodom i pokriti je sa suvom krpom.
Ostaviti je dok se skroz ne ohladi.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari :

Objavi komentar