Jabuke možete i jednostavno grubo naribati. No, ma kako ga pripremali, neće vam oduzeti mnogo vremena. Štoviše, brže će “planuti”!
Sastojci:
Za biskvit:
-5 jaja
-120 g šećera
-150 g brašna
-30 g maslaca
Za nadjev:
-1 kg jabuka
-100 g Džema miješano voće
Za ukrašavanje:
-400 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Na dno tepsije (22×38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem.
Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove.
Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno dodajite brašno uz neprestano miješanje.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjesu i pecite još oko 25 minuta.
Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanim džemom i ukrasite tučenim vrhnjem.
0 komentari :
Objavi komentar