-
Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke
izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se
dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano
mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak
bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.
-
Izliti na papir za pecenje koji
se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci
na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
-
Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom
premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata.
Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je
tanak, krema je u tankom
sloju. Po zelji se moze peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po
sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu kolicinu slaga, da bude
deblje.
Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.
-
U kremu i biskvit se moze staviti limun secer
umjesto vanil secer (ili za kremu pola vrecice limun secera, pola
vanil). Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno zamjenjuje koricu ili
aromu limuna.
coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar