Sastojci
- 100 gr zobenih pahuljica
- 100 gr sjemenki sezama
- 50 gr ljesnjaka,badema,oraha....sta vam se vec nade pri ruci
-
1 kom
svjeze jaje
- 5-7 zlica meda
Priprema
- Težina:
-
Zobene pahuljice staviti u blender i samljeti ali ne skroz na fino vec ostaviti malo krupnije komadice a zatim ih poprziti na tavi bez dodavanja masnoce i ostaviti da se ohlade.
-
Sezam poprziti kao i zobene pahuljice i isto ostaviti da se prohladi.
-
U posudu staviti prohladene zobene pahuljice,sezam,ljesnjake ili bademe,5-7 zlica meda i jedno svjeze jaje,sve zajedno izmjesati da dobijete kompaktnu masu. -
Od dobivene mase praviti spljostene keksice i stavljati na pleh oblozen papirom za pecenje.
Prilikom oblikovanja obavezno kvasiti ruke,inace je smjesa jako ljepljiva,Nakvasenim rukama je sasvim jednostavno raditi.Peci ili bolje receno susiti keksice na 160 stupnjeva cca.10-15 minuta ovisno o pecnici.
Ohladene keksice po zelji isarati cokoladom.
coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar