8. prosinca 2014.

Hljeb sa lukom i sirom


Hleb sa lukom i sirom


Kada sam prvi put pripremala ovaj hleb nisam očekivala takav rezultat i ukus od običnih jednostavnoh namirnica. Miris luka pomešan sa sirom i puterom – fantastičan! I veoma je zgodno poslužiti takav hleb – svako može da „otkine“ sebi krišku.  Sastojci:
1 vekna hleba
250 gr tvrdog sira
100 gr putera
1 veza mladog zelenog luka
začini po zelji

Priprema:


  • Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  • Isecite hleb uzduž i popreko, ne do kraja i stavite ga na pleh za pečenje.
  • Sir sečemo na tanke kriške i stavimo u zasečene delove na hlebu.
  • Rastopljeni puter pomešati sa iseckanim zelenim lukom i začinima (po želji).
  • Razmažite smesu po celom hlebu, pokrijte folijom i stavite u rernu na 15 minuta.
  • Da se folija ne bi zalepila za hleb, stavite sa obe strane hleba po 2 čačkalice.
  • Sklonite foliju i ostavite još 2 minuta u rerni da se rastopi sir, i da korica na hlebu porumeni.


  • Dobro je upotrebiti hleb od juče, on se bolje seče.
Pripremom ovog hleba osetićete veliko zadovoljstvo!
hleb sa lukom i sirom

0 komentari :

Objavi komentar