Kada sam prvi put pripremala ovaj hleb nisam očekivala takav rezultat i ukus od običnih jednostavnoh namirnica. Miris luka pomešan sa sirom i puterom – fantastičan! I veoma je zgodno poslužiti takav hleb – svako može da „otkine“ sebi krišku. Sastojci:
1 vekna hleba
250 gr tvrdog sira
100 gr putera
1 veza mladog zelenog luka
začini po zelji
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Isecite hleb uzduž i popreko, ne do kraja i stavite ga na pleh za pečenje.
- Sir sečemo na tanke kriške i stavimo u zasečene delove na hlebu.
- Rastopljeni puter pomešati sa iseckanim zelenim lukom i začinima (po želji).
- Razmažite smesu po celom hlebu, pokrijte folijom i stavite u rernu na 15 minuta.
- Da se folija ne bi zalepila za hleb, stavite sa obe strane hleba po 2 čačkalice.
- Sklonite foliju i ostavite još 2 minuta u rerni da se rastopi sir, i da korica na hlebu porumeni.
- Dobro je upotrebiti hleb od juče, on se bolje seče.
0 komentari :
Objavi komentar