Sastojci
Biskvit:
- 9 bjelanjaka
- 9 žlica kristal šećer
- 15 dag oraha
- 15 dag suhih smokava
- 15 dag grožđica
-
3-4 žlice
oštrog brašna
- prstohvat soli
Krema:
- 9 žumanjaka
- 9 žlica šećera u prahu
- 20 dag maslaca
- 1 vanilin šećer
- malo ribane narančine korice
Za natapanje kora:
- malo soka od naranče
- malo ruma
Još:
- malo čokolade za kuhanje
Priprema
- Težina:
-
Biskvit:
-
U veliki lim od pećnice stavite par kapi ulja, pa ga razmažite papirnatom salvetom. Obložite papirom za pečenje i pritisnite da se zalijepi.
Suhe smokve, grožđice i orahe nasjeckajte. Dodajte brašno i dobro izmiješajte.
Bjelanjke i prstohvat soli istucite u snijeg, pa stalno miksajući dodajite 1 po 1 žlicu šećera. Tucite dok snijeg ne očvrsne.
-
U bjelanjke pomalo dodajite usitnjeno voće i lagano izmiješajte žlicom. Izlijte na lim, poravnajte i pecite na 180"C oko 25 minuta. Pećnicu ugasite, otvorite vrata i ostavite biskvit u njoj još par minuta.
Ohladite, pa uzduž izrežite na tri trake. Tek sada pažljivo skinite papir, jer je puno lakše sa manjih komada.
-
Krema:
-
Žumanjke, šećer i vanilin šećer izmutite, pa preselite na paru i tucite dok se krema ne zgusne. Ohladite, pa dodajte pjenasto umućen maslac i malo ribane narančine korice. Sve dobro izmiksajte.
-
Slaganje torte:
-
Pomiješajte malo ruma i soka od naranče pa poškropite sve tri kore. Onda svaku namažite sa trećinom kreme i slažite jednu na drugu.
Premažite tortu izvana, pa prošarajte po vrhu sa malo otopljene čokolade.
-
Umjesto grožđica, mogu suhe brusnice.
0 komentari :
Objavi komentar