Sastojci
tijesto
- ca. 600 g brasna
- 40 g svjezeg kvasca
- 300 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- so
fil
-
350 g fasiranog mesa - 1 glavica crnog luka
- 1 svjeza paprika
- 1 paradajz
- persun
- so, vegeta, paprika, biber
- ko voli moze dodati ljute papricice
- 50 ml ulja
Priprema
- Težina:
-
Rastopite kvasac u malo mlijeka.
Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko.
Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna.
Ostavite da stane 1 sat. -
Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso.
Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min. -
Od tijesta napravite 12 kolacica.
Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.
Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta.
Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve.
-
U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja.
Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.
Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu.
-
malo blize
0 komentari :
Objavi komentar