30. studenoga 2014.

Kiymali pide , turske pogačice s mesom


turske pogacice sa mesom

Sastojci

  • tijesto

  •  ca. 600 g brasna
  •  40 g svjezeg kvasca
  •  300 ml mlijeka
  •  50 ml ulja
  •  so
  • fil



  •  350 g fasiranog mesa
  •  1 glavica crnog luka
  •  1 svjeza paprika
  •  1 paradajz
  •   persun
  •   so, vegeta, paprika, biber
  •  ko voli moze dodati ljute papricice
  •  50 ml ulja

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Rastopite kvasac u malo mlijeka.
    Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko.
    Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
    Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna.
    Ostavite da stane 1 sat.
  2. Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso.
    Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min.
  3. Od tijesta napravite 12 kolacica.
    Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.
    Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta.
    Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve.



  4. U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja.
    Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.
    Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu.

  5.   turske pogacice sa mesom 
    malo blize

Posluživanje

Posluzite uz casu jogurta.

0 komentari :

Objavi komentar