6. listopada 2014.

sendvič keks





Sastojci
1,5 l sladoleda od vanile
200 g voća po želji
oko 250 g Petit Beurre keksa
malo čokoladnog mleka

Priprema
Ostavite sladoled na sobnoj temperaturi da se blago opusti. U međuvremenu, tepsiju dimenzija 30×20 cm obložite aluminijumskom folijom. Voće iseckajte što sitnije ili ispasirajte. Keks umačite u čokoladno mleko i ređajte, jedan do drugog, da obložite dno pripremljene tepsije.


Omekšali sladoled istresite u plastičnu posudu i lagano izmiksajte, dodajte usitnjeno/pasirano voće i miksajte dok se voće u potpunosti ne sjedini sa sladoledom. Sipajte sladoled preko keksa u tepsiji i zagladite površinu kašikom. Preko sladoleda poređajte još jedan red keksa umočenog u čokoladno mleko, a zatim tepsiju prebacite u zamrzivač da se sladoled ponovo stegne.
Izvadite ledeni kolač iz zamrzivača, izvucite složene sendviče zajedno sa folijom i krenite sa sečenjem. Umočite tanak nož u vrelu vodu, a zatim odvajajte jedan po jedan sendvič, umačući pre svakog reza nož u vrelu vodu kako bi lagano klizio kroz zamrznuti sladoled.
Složite sendviče na tacnu obloženu aluminijumskom folijom i vratite u zamrzivač do služenja.

0 komentari :

Objavi komentar