20. listopada 2014.

Medenjaci sa mirisnim dodatkom

božićni medenjaci


SASTOJCI KOJE ĆETE KORISTITI
TIJESTO:
500 gr brašna
3 jaja
150 gr šećera
150 gr meda
40 gr margarina
1 vrećica Dr. Oetker Tradicionalnih dodataka za Medenjake (već sadrže prašak za pecivo pa ga nije potrebno dodavati!)
½ korice od naranče
UKRAŠAVANJE:
200 gr čokolade za kuhanje
130 gr margarina
jestive šarene perlice

PRIPREMA TIJESTA ZA MEDENJAKE

1. Pjenjačom ili vilicom lagano izmiješajte jaja sa šećerom, da se sjedini i ulijte u brašno.
jaja u brašno






 
2. Med stavite u neku zdjelicu i na laganoj vatri (držite ga u zraku) miješajte, samo da bi omekšao. Ulijte ga u brašno.
3. Maslac koji ste prethodno istopili i rashladili isto ulijte u brašno.
4. Izribajte na sitno pola naranče.
ribana naranča






 
5. Dodajte dodatke za medenjake.
dodatak za medenjake






 
6. Sve zajedno dobro sjedinite.


tamna-smjesa






 
7. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji jedan dan.
tijesto u foliji





 
8. Površinu lagano pobrašnite i vrlo malo premijesite.
9. Tijesto za medenjake razvaljajte.
10. Vadite željene oblike sa kalupima.
izrezivači za kolačiće






11. Slažite na tepsiju s masnim papirom.
kolačići prije pečenja






 
12. Pecite na 200°C 7–8 minuta.
ispečeni kolačići






13. Ostavite da se ohladi.

UKRAŠAVANJE MEDENJAKA SA ČOKOLADOM

1. Čokoladu istopite s margarinom na pari.
2. Ostavite da se samo malo prohladi.
3. Umačite gornji dio medenjaka u čokoladu, a kad ih izvadite malo ih vrtite iznad čokolade, te zatim polegnite na masni papir.
umakanje u čokoladu





 
susenje





4. Posipajte šarenim perlicama.
srebrne i zlatne perlice





5. Ostavite da se ohlade.
SAVJET:
1. Kad kolačiće budete slagali na tepsiju za pečenje, pripazite da nisu jako blizu, jer će prilikom pečenja malo narasti.
2. Gotove medenjake možete držati u zatvorenoj limenoj kutiji.
Dr. Oetkerovi tradicionalni dodaci dali su baš poseban okus mojim medenjacima. Više o ovim i drugim dodacima pročitajte ovdje!


0 komentari :

Objavi komentar