- BISKVIT:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 2 dcl mlijeka
- 1 žlica instant kave
- FIL:
- 4 jaja
- 200 gr šećera
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 250 gr margarina
- 250 gr kesten pirea
PRIPREMA BISKVITA:
1. Žumanjke i bjelanjke odvojite.
2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke i šećer izradite da postane pjenasto.
4. Dodajte brašno i gustin, pomiješajte.
5. Ubacite bjelanjke, te kuhačom lagano sve sjedinite.
1. Žumanjke i bjelanjke odvojite.
2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke i šećer izradite da postane pjenasto.
4. Dodajte brašno i gustin, pomiješajte.
5. Ubacite bjelanjke, te kuhačom lagano sve sjedinite.
6. U tepsiju postavite masni papir (moja je promjera 25 x 35 cm), zatim salijte pripremljenu smjesu.
7. Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.
8. Kada se ohladi, premažite biskvit sa toplim mlijekom i instant kavom, koju ste prethodno pomiješali.
PRIPREMA FILA:
1. Sjedinite jaja i šećer, te kuhajte na pari uz neprestano miješanje, dok smjesa ne postane gusta (malo će potrajati).
2. Potom dodajte izlomljenu čokoladu, koju neprestano miješate dok se ne rastopi, tada skidate sa vatre.
1. Sjedinite jaja i šećer, te kuhajte na pari uz neprestano miješanje, dok smjesa ne postane gusta (malo će potrajati).
2. Potom dodajte izlomljenu čokoladu, koju neprestano miješate dok se ne rastopi, tada skidate sa vatre.
3. U ohlađenu smjesu dodajte izrađeni margarin i odleđeni kesten pire koji možete bilo kako izrezati da bi sve sjedinili.
SLAGANJE:
1. biskvit
2. fil
3. izrađeno slatko vrhnje
1. biskvit
2. fil
3. izrađeno slatko vrhnje
SAVJET:
1. Što se tiče kesten pirea, ja sam koristila zamrznuti koji je već zaslađen, a ako ćete ga sami praviti, možete dodati malo šećera.
1. Što se tiče kesten pirea, ja sam koristila zamrznuti koji je već zaslađen, a ako ćete ga sami praviti, možete dodati malo šećera.
0 komentari :
Objavi komentar