7. listopada 2014.

Češka torta od oblandi

 

Sastojci

10 okruglih oblandi ili 6 četvrtastih
FIL
5 pomorandži ili 1/4 l sveže ceđenog soka od pomorandže
rendana kora 1 pomorandže
100 g šećera u prahu
200 g maslaca
20 g želatina
kašicica šećera
GLAZURA
100 g čokolade
2-3 kašike ulja
I JOŠ
nekoliko kriški pomorandže

Priprema



1. Pomorandže prepolovite i iscedite sok. Sok, koru pomorandže i šećer kuvajte. Neposredno pre nego što zakipi, ubacite želatin. Neprestano mešajte dok se ne zgusne. Čim stigne do tačke ključanja, sklonite s vatre i ostavite da se hladi. Povremeno promešajte dok se hladi, kako se ne bi stvorila korica.
2. Penasto umutite maslac i šećer u prahu, pa umešajte, neprestano mešajući, kuvani fil. Mešajte sve dok se smesa ne ujednači.
3. Oblande obilno filujte i slažite jednu na drugu. Na kraju tortu prelijte glazurom od čokolade i dekorišite po želji.

0 komentari :

Objavi komentar