Sastojci:
- 8 krmenadli
- 300 g šampinjona
- 2 tikvice
- 80 g pirinča
- 1 dl pavlake
- 2 jajeta
- 150 g kačkavalja
- 1 kašika gustina
- 1/2 kašičice mljevene paprike
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, biber
Priprema:
1. Krmenadle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Šampinjone isjeći na listove, tikvice oljuštiti i isjeći na kocke, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Pirinač obariti u slanoj vodi i procijediti ga.
3. Na malo ulja propržiti tikvice, dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati pirinač i polako promiješati.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i gustin.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju pržene krmenadle i na svaku staviti po kašiku pripremljenog fila. Preliti ih mješavinom od pavlake, posuti kačkavaljem i staviti u zagrojanu rernu da se zapeče.
6. Zapečene šnicle posuti mljevenom paprikom.
1. Krmenadle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Šampinjone isjeći na listove, tikvice oljuštiti i isjeći na kocke, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Pirinač obariti u slanoj vodi i procijediti ga.
3. Na malo ulja propržiti tikvice, dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati pirinač i polako promiješati.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i gustin.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju pržene krmenadle i na svaku staviti po kašiku pripremljenog fila. Preliti ih mješavinom od pavlake, posuti kačkavaljem i staviti u zagrojanu rernu da se zapeče.
6. Zapečene šnicle posuti mljevenom paprikom.
Izvor: Ljepota&zdravlje
0 komentari :
Objavi komentar