5. rujna 2014.

Zapečene šnicle

Sastojci:
  • 8 krmenadli
  • 300 g šampinjona
  • 2 tikvice
  • 80 g pirinča
  • 1 dl pavlake
  • 2 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 1 kašika gustina
  • 1/2 kašičice mljevene paprike
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, biber


Priprema:
1. Krmenadle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Šampinjone isjeći na listove, tikvice oljuštiti i isjeći na kocke, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Pirinač obariti u slanoj vodi i procijediti ga.
3. Na malo ulja propržiti tikvice, dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati pirinač i polako promiješati.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i gustin.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju pržene krmenadle i na svaku staviti po kašiku pripremljenog fila. Preliti ih mješavinom od pavlake, posuti kačkavaljem i staviti u zagrojanu rernu da se zapeče.
6. Zapečene šnicle posuti mljevenom paprikom.

Izvor: Ljepota&zdravlje

0 komentari :

Objavi komentar