21. srpnja 2014.

Rolat od mljevenog mesa punjen sirom i jajima



Sastojci

750 gr. mljevenog mesa
150 gr. slanine




1 veća glavica luka
1 jaje
sredina od 2 veće kriške hleba natopljene u mlijeku
kašikica začina koji koristite
sjeckan svježi peršunov list, 1 kašika
malo slatke paprike
so, biber

punjenje

3 kuhana jaja
150 gr. tvrdog sira
1 ili 2 kašikice senfa, po ukusu

Priprema





Slaninu isjeckati na sitne kockice i propeći je nekoliko minuta. Dodati sitno sjeckan luk i zajedno dinstati još nekoliko minuta dok luk ne omekša.
Ostaviti da se ohladi, dodati sve ostale sastojke i umijesiti homogenu smjesu. Sredinu hljeba prethodno dobro ocijediti.

Za punjenje, izrendati tvrdo kuhana jaja i sir, dodati senf i izmiješati.



Na foliji rastanjiti meso na oko 1 cm. debljine, rasporediti punjenje i pomoću folije urolati. Zatvoriti rolat dobro sa svih strana. Peći u tepsiji u koju stavite dole foliju, nauljiti je i sipati malo vode. 


Cijeli rolat ne treba uviti u foliju, ja pečem tako i ne popuca mi. 

Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. 

0 komentari :

Objavi komentar