1 veća glavica luka
1 jaje
sredina od 2 veće kriške hleba natopljene u mlijeku
kašikica začina koji koristite
sjeckan svježi peršunov list, 1 kašika
malo slatke paprike
so, biber
punjenje
3 kuhana jaja
150 gr. tvrdog sira
1 ili 2 kašikice senfa, po ukusu
Priprema
Slaninu isjeckati na sitne kockice i propeći je nekoliko minuta. Dodati sitno sjeckan luk i zajedno dinstati još nekoliko minuta dok luk ne omekša.
Ostaviti da se ohladi, dodati sve ostale sastojke i umijesiti homogenu smjesu. Sredinu hljeba prethodno dobro ocijediti.
Za punjenje, izrendati tvrdo kuhana jaja i sir, dodati senf i izmiješati.
Na foliji rastanjiti meso na oko 1 cm. debljine, rasporediti punjenje i pomoću folije urolati. Zatvoriti rolat dobro sa svih strana. Peći u tepsiji u koju stavite dole foliju, nauljiti je i sipati malo vode.
Cijeli rolat ne treba uviti u foliju, ja pečem tako i ne popuca mi.
Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar