Volite li vi one torte koje se ne peku, prepune su namirnica koje obožavamo, jednostavne su i brze za napraviti? Upravo takva je ova čokoladna torta od keksa.
Spoj petit beure kesa i čokolade neće niko odbiti i sa njom nikako ne možete pogriješiti. Recept za čokoladnu tortu od keksa smo pronašli na blogu naziva Edithskitchen i sigurni smo da ćete je isprobati čim pročitate recept.
Potrebni sastojci:
300 g petit beure keksa
250 g putera
120 g šećera u prahu
3 kašike kakao praha
šaka grožđica
100 g oraha
3 kriške ananasa iz kompota
70 ml soka iz kompota
Obložite okrugli kalup za torte masnim papirom pa krenite na pripemu koja je više nego jednostavna. Mikserom miješajte puter i šećer u prahu dok ne postanu pjenasti, a zatim dodajte kakao i miješajte da se sve lijepo sjedini.
Kekse rukama izlomite na sitnije komade, poslažite ih u kalup pa ih prelijte sokom od kompota i promiješajte da se lijepo obloži. Kremu od putera prelijte preko keksa (ostavite nekoliko kašika sa strane) zatim dodajte suho grožđe, nasjeckane orahe i nasjeckani ananas pa sve promiješajte da se svi sastojci sjedine. Cijelu tortu poravnajte pa premažite ostatkom puter kreme i stavite u frižider na najmanje tri sata ili preko noći da se svi ukusi lijepo upiju i povežu.
Tortu nemojte duže vrijeme ostavljati na sobnoj temperaturi.
Spoj petit beure kesa i čokolade neće niko odbiti i sa njom nikako ne možete pogriješiti. Recept za čokoladnu tortu od keksa smo pronašli na blogu naziva Edithskitchen i sigurni smo da ćete je isprobati čim pročitate recept.
Potrebni sastojci:
300 g petit beure keksa
250 g putera
120 g šećera u prahu
3 kašike kakao praha
šaka grožđica
100 g oraha
3 kriške ananasa iz kompota
70 ml soka iz kompota
Obložite okrugli kalup za torte masnim papirom pa krenite na pripemu koja je više nego jednostavna. Mikserom miješajte puter i šećer u prahu dok ne postanu pjenasti, a zatim dodajte kakao i miješajte da se sve lijepo sjedini.
Kekse rukama izlomite na sitnije komade, poslažite ih u kalup pa ih prelijte sokom od kompota i promiješajte da se lijepo obloži. Kremu od putera prelijte preko keksa (ostavite nekoliko kašika sa strane) zatim dodajte suho grožđe, nasjeckane orahe i nasjeckani ananas pa sve promiješajte da se svi sastojci sjedine. Cijelu tortu poravnajte pa premažite ostatkom puter kreme i stavite u frižider na najmanje tri sata ili preko noći da se svi ukusi lijepo upiju i povežu.
Tortu nemojte duže vrijeme ostavljati na sobnoj temperaturi.
Izvor: Blin magazin
0 komentari :
Objavi komentar