5. rujna 2014.

Najjednostavnija čokoladna torta koja se topi u ustima

Volite li vi one torte koje se ne peku, prepune su namirnica koje obožavamo, jednostavne su i brze za napraviti? Upravo takva je ova čokoladna torta od keksa.




Spoj petit beure kesa i čokolade neće niko odbiti i sa njom nikako ne možete pogriješiti. Recept za čokoladnu tortu od keksa smo pronašli na blogu naziva Edithskitchen i sigurni smo da ćete je isprobati čim pročitate recept.
Potrebni sastojci:

    300 g petit beure keksa
    250 g putera
    120 g šećera u prahu
    3 kašike kakao praha
    šaka grožđica
    100 g oraha
    3 kriške ananasa iz kompota
    70 ml soka iz kompota

Obložite okrugli kalup za torte masnim papirom pa krenite na pripemu koja je više nego jednostavna. Mikserom miješajte puter i šećer u prahu dok ne postanu pjenasti, a zatim dodajte kakao i miješajte da se sve lijepo sjedini.



Kekse rukama izlomite na sitnije komade, poslažite ih u kalup pa ih prelijte sokom od kompota i promiješajte da se lijepo obloži. Kremu od putera prelijte preko keksa (ostavite nekoliko kašika sa strane) zatim dodajte suho grožđe, nasjeckane orahe i nasjeckani ananas pa sve promiješajte da se svi sastojci sjedine. Cijelu tortu poravnajte pa premažite ostatkom puter kreme i stavite u frižider na najmanje tri sata ili preko noći da se svi ukusi lijepo upiju i povežu.

Tortu nemojte duže vrijeme ostavljati na sobnoj temperaturi.


Izvor: Blin magazin

0 komentari :

Objavi komentar