5. rujna 2014.

Anđeoski kolač s kremom od jagoda

Lagana, ukusna i šarena ljetna poslastica nezaboravnog okusa ...






KOLAČ:


400 g šećera u prahu
160 g mekog brašna za kolače, prosijanog
12 bjelanaca
veći prstohvat soli
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soka od limuna
kora od 1 limuna

ZA KREM OD JAGODA:

7-8 jagoda
120 g maslaca, omekšalog
prstohvat soli
par kapi ekstrakta vanilije
125 g šećera u prahu

Priprema

Kolač: zagrijte rerni na 180 ° C. Pomiješajte 100 g šećera s brašnom, pa prosijte 4 puta. Sklonite sa strane.

Mikserom umutite bjelanca sa solju i praškom za pecivo dobiti meki šne. Dok mikser i dalje radi, dodajte perostali šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte mu sok i koru limuna, pa mutite dok šne ne bude vrlo gust, još oko 2 minute. U šne potom dodajte četvrtinu smjese od brašna, pa špatulom pažljivo pokretima odozdo prema gore umiješajte brašno u šne.

Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve brašno.

Sipajte u nepodmazan kvadratni kalup veličine oko 23 cm. Poravnajte površnu špatulom, pa pecite 40 minuta. Izvadite kalup iz rerne, pa ga izvrnite naopačke na čistu krpu i ostavite tako dok se kolač ne ohladi. Potom izvadite kolač iz kalupa.

U međuvremenu, napravite krem: krupno izblendirajte jagode, a maslac mikserom umutite sa solju biti pjenast. Potom u maslac umiješajte šećer, pa dodajte pire od jagoda i vaniliju. Izmiješajte tek da se sve spoji, pa namažite po površini kolača. Ohladite, narežite na kocke i poslužite.
 

Izvor: FOUR.ba

0 komentari :

Objavi komentar