21. rujna 2014.

Šnicle od povrća

Popularne faširane šnicle nisu dobrodošle samo u tradicionalnom izdanju. Jednako zanimljive i ukusne kombinacije mogu se napraviti i od sastojaka koji možda i ne bi bili vaš prvi izbor



Šnicle od povrća
Sastojci: 1 šolja narendane mrkve, ½ šolje narendanih tikvica, ½ šolje narendane bundeve, 2/3 šolje narendanog krompira, 2 supene kašike brašna, ulje za prženje, so


Priprema: U zdjeli pomiješajte povrće sa brašnom. Smjesu oblikujte u 15 okruglih šnicli. U tavi zagrijte ulje i pecite šnicle oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi, dok ne postanu zlatno-smeđe. Odložite na tanjir prekriven papirnatim maramicama kako bi se upio višak masnoće. Lagano posolite i servirajte.

0 komentari :

Objavi komentar