21. rujna 2014.

Punjene faširane šnicle



Sastojci šnicle: 1 kg mljevenog mesa, 2 jaja, 1 glavica crnog luka, 3 češnja bijelog luka, 4 kriške starijeg hljeba, 200 g mljevenih oraha, 2 kašike kisele vode, 1 kašika senfa, so, biber, crvena mljevena paprika, peršun
Sastojci fil: šunka, sir trapist, jaja, brašno, prezla


Priprema: Mesu dodajte sitno isjeckan crni i bijeli luk, hljeb potopljen u vodi i dobro ocjeđen, orahe, peršun, umućena jaja, crvenu papriku, senf, kiselu vodu, so i biber. Sve dobro promešajte i ostaviti u frižider da odstoji dva sata. Oblikujte tanke šnicle i na svaku drugu stavite po krišku šunke, preko krišku sira i sve to poklopite drugom šniclom. Uvaljajte ih u brašno, zatim jaja i na kraju prezlu. Pržite na ulju do lijepe braon boje.


0 komentari :

Objavi komentar