Priprema: Od bjelanaca najprije istucite snijeg bez šećera, zatim dodajte kašičicu šećera, a snijeg stalno tucite. Na kraju dodajte mljevene orahe, pa snijeg istucite do kraja. U suhi lim stavite pergament papar, namažite ga masnoćom, pa kašičicomnapravite male poljupce (pusle). Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i više sušite nego što i pečete na slaboj temperaturi oko 1 sat, da se snijeg posve stvrdne, ali pazite da ostanu bijeli. Vrata pećnice prilikom pečenje treba malo otvoriti. Pečene poljupce posve ohladite a zatim ih do polovice umočite u mlaku čokoladnu galzuru i stavljajte na aluminijsku foliju da se glazura osuši.
Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, umiješajte maragarin i maraskino i sve zajedno izmiješajte u jednoličnu glatku smjesu.
0 komentari :
Objavi komentar