21. rujna 2014.

ČOKO TORTA

Čime iznenaditi ukućane i goste? Evo  prijedloga za idealni desert!


Sastojci za koru: 7 jaja, 7 kašika šećera, 7 kašika brašna, 4 kašike kakaa, 2 dl ulja, 1dl vode, prašak za pecivo
Priprema: Jaja i šećer dobro izmiksati, pa dodati ostale sastojke. Dobro umutiti i peći na temperaturi od 180 do 200 C. Kad se kora ohladi isjecite je na dva dijela.
Krema sastojci: 750 ml mlijeka, 3 pudinga od čokolade, 10 kašika šećera, 300 g čokolade, 1/2 l tečnog šlaga (slatko vrhnje)


Priprema: 
Skuhati puding u mlijeku pa ohladiti. Vrhnje i čokoladu zagrijati tek toliko da se čokolada istopi, pa dobro ohladiti. Zatim dobro izmiksati, dodati ohađeni puding i dobro, dobro izmiksati. Filovati tortu i ukrasiti po želji.

0 komentari :

Objavi komentar