21. rujna 2014.

Bečka čokoladna torta





Potrebno je:
440 g otopljene čokolade
440 g šećera u prahu
440 g margarina
200 g krem šlaga
14 jaja



Priprema torte:
Izmutiti 440 g margarina, 14 žumanjaka, 200 g šećera u prahu i 440 g otopljene čokolade. Izmutiti čvrsti šam od 14 bjelanjaka i 240 g šećera i u to dodati čokoladnu masu (postepeno, žlicu po žlicu).

Od polovice izmućene mase ispeći 3 kore (na masnom papiru). Kore peći otprilike 20 min. na 200°C. Izmutiti 200 g krem šlaga sa 4 žlićice hladnog mleka. Filati tortu prema sljedećem rasporedu: kora, čokoladna krema, šlag.

Tortu ukrasiti šlagom ili čokoladom.

0 komentari :

Objavi komentar