Sastojci za 1 duboki duguljasti kalup za kolače dugačak 30 cm:
30 dag nugata
10 dag mlječne čokolade
10 dag badema narezanih na listiće
5 dag pistacija
5 dag sitno nasjeckane ušećerene limunove korice
10 dag ušećerenih trešanja
1 cl trešnjevače
20 dag čokloadne ocakline
Za kalup: aluminijska folija
Od 60 komada svaki ima 670 džula/160 kalorija
Obložite kalup za kolač Figarovi čokoladni odresci aluminijskom folijim. Natrgajte čokoladu i otopite je s nugatom u vodenoj kupelji. Toj smjesi umiješajte bademe, pistacije, ušećerenu limunovu koricu i krupno narezane ušećerene trešnje i trešnjevaču. Preselite je u kalup za kolač, poravnajte joj površinu i stavite u hladnjak da se stvrdne. Pripremite tvrdu čokoladnu ocaklinu. Očvrsnutu smjesu izvadite iz kalupa, premažite tri stranice čokoladnom ocaklinom, a kada se ona stvrdne, premažite i četvrtu stranicu. Prije posluživanja narežite kolač Figarovi čokoladni odresci na 60 jednako debelih odrezaka.
0 komentari :
Objavi komentar