22. rujna 2014.

Figarovi čokoladni odresci

Figarovi čokoladni odresci
Sastojci za 1 duboki duguljasti kalup za kolače dugačak 30 cm:
30 dag nugata


10 dag mlječne čokolade
10 dag badema narezanih na listiće
5  dag pistacija
5 dag sitno nasjeckane ušeće­rene limunove korice
10 dag ušećerenih trešanja
1  cl trešnjevače


20 dag čokloadne ocakline
Za kalup: aluminijska folija
Od 60 komada svaki  ima 670 džula/160 kalorija




Obložite kalup za kolač  Figarovi čokoladni odresci aluminijskom folijim. Natrgajte čokoladu i otopite je s nugatom u vodenoj kupelji. Toj smjesi umiješajte ba­deme, pistacije, ušećerenu li­munovu koricu i krupno nare­zane ušećerene trešnje i trešnjevaču. Preselite je u kalup za kolač, poravnajte joj površinu i stavi­te u hladnjak da se stvrdne. Pripremite tvrdu čokoladnu ocaklinu. Očvrsnutu smjesu izvadite iz kalupa, premažite tri stranice čokoladnom ocaklinom, a kada se ona stvrd­ne, premažite i četvrtu stranicu. Prije posluživanja narežite kolač Figarovi čokoladni odresci na 60 jednako debelih odrezaka.

0 komentari :

Objavi komentar