Sladoled od trešanja s iznenađenjem
5 dag marmelade od kajsija
1 žlica ruma
5 dag nasjeckane ušećerene limunove korice
4 bjelanjka,
15 dag šećera
1 biskvitna podloga za tortu
1 omot sladoleda od trešanja
12 ušećerenih trešanja
1 žličica badema narezanih na listiće
Od 12 komada kolača svaki ima 1220 džula/290 kalorija
Zagrijte pećnicu na 240°. Pomiješajte marcipane s marmeladom, rumom i limunovim koricama. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka sa šećerom. Izrežite biskvit da dobijete krug promjera 12 cm. Stavite ga na vatrostalni pladanj i premažite smjesom marcipana i marmelade. Na to polegnite sladoled kojega pokrijte naštrcanim snijegom. Odozgo pospite Sladoled od trešanja litićima badema i ukrasite trešnjama. Zapecite kolač u pećnici. Odmah poslužite.
0 komentari :
Objavi komentar