18. rujna 2014.

Moskva torta

Ovaj recept gledam već dugo vremena i razmišljam kako ga moram napraviti





  • KORE:
  • 16 bjelanjaka
  • 16 žlica šećera
  • 28 žlica oraha
  • 4 žlice brašna
  • FIL :
  • 16 žumanjaka
  • 16 žlica šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica gustina
  • 250 g margarina
  • OSTALO:
  • 500 ml šlaga
  • 1 teglica višanja
  • 1 konzerva ananasa
  • 150 g sjeckanih oraha
PRIPREMA KORA:
1. Umutite u čvrst snijeg 4 bjelanjka i lagano dodajte 4 žlice šećera.
2. Dodajte 7 žlica oraha i 1 žlicu brašna, te lagano promiješajte sa kuhačom dok sve ne sjedinite.


3. U kalup na čije ste dno stavili masni papir salijte smjesu. Zbog dekoracije sam koristila kalup promjera 24 x 37 cm, a možete koristiti i kalup manjeg promjera, dobit ćete malo deblje kore. 
4. Pecite na 170 stupnjeva 20–25 minuta, a ako pečete u manjem kalupu (zbog debljih kora) možete malo produžiti vrijeme pečenja. 
5. Ponovite postupak još tri puta, tako da na kraju dobijete četiri kore.
PRIPREMA FILA:
1. Žumanjke i šećer pjenasto izradite.
2. Dodajte puding i gustin koji ste izradili sa malo mlijeka od ukupnih 500 ml, ostatak mlijeka stavite kuhati.
3. U zakuhalo mlijeko lagano ulijte žumanjke.
4. Na laganoj vatri stalno miješajte fil da ne zagori zbog jaja, kada postane gusto ostavite da se ohladi.
5. U hladno dodajte izrađen margarin sobne temperature.
OSTALO:
1. Šlag dobro umutite.
2. Višnje ocijedite i svaku prerežite na pola.
3. Ananas ocijedite.
4. Orahe isjeckajte.
SLAGANJE:
1. kora – žuti fil – višnje – orasi – šlag
2. kora – žuti fil – ananas – orasi – šlag
3. kora – žuti fil – višnje i ananas – orasi – šlag
4. kora – dekoracija po želji

http://www.kolaci.biz/

0 komentari :

Objavi komentar