8. rujna 2014.

Mars torta

Možete li odoljeti ovoj čokoladnoj slastici? Kakao, Mars čokoladice i čokoladno mlijeko samo su neki od sastojaka Mars torte koju obožavaju svi ljubitelji čokoladnih torti. 




Sastojci:


Tijesto I:

• 3 dag maslaca
• 3 jaja
• 12 dag šećera
• 1 vrećica vanilin šećera
• 12 dag brašna
• 2 ravne žličice praška za pecivo
• 3 dag gustina
• 1,5 dag kakaa
• 12 žlica čokoladnog mlijeka
Tijesto II:
• 3 bjelanjka
• malo soli
• 3 žlice šećera
• 1 žličica octa
Krema:
• 25 dag Mars-čokoladica
• 4 dl slatkog vrhnja
• 2 vrećice učvršćivača za šlag
• 1 vrećica vanilin šećera
Za ukrašavanje:
• 2 dl slatkog vrhnja
• kakao za posipanje
Priprema:
Za kremu: Mars čokoladice sitno narezati. Slatko vrhnje zagrijati (ne smije kuhati), dodati narezane čokoladice i miješati sve dok se ne rastope. Ostaviti preko noći u hladnjaku.
Pećnicu zagrijati na 180°C. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje.
Za tijesto I: Maslac rastopiti i ostaviti da se ohladi. Jaja mikserom na najvećoj brzini oko 1 minutu miješati. Dodati šećer, vanilin šećer i nastaviti miješati oko 2 minute, sve dok ne postane kremasto. Brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao dobro izmiješati. Ako je potrebno prosijati! Usuti u smjesu od jaja i kratko mikserom, na najnižoj brzini izmiješati. Na kraju dodati maslac i kratko umiješati.
Tijesto uliti u kalup, izravnati i peći oko 25 minuta. Kad je tijesto pečeno izvaditi i ostaviti na rešetki, zajedno s papirom, da se hladi. Ohlađeni biskvit jednom prerezati i oprezno odvojiti papir.
Zatim pećnicu zagrijati na 220°C. Kalup za tortu obložiti papirom, namazati maslacem i posuti s krušnim mrvicama.
Za tijesto II: Bjelanjke zajedno sa nekoliko zrna soli čvrsto izraditi. Dodati šećer i ocat, te miješati sve dok se šećer ne rastopi. Tijesto II staviti u kalup za torte, izravnati i peći u pećnici 5 minuta. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi.


Čokoladno vrhnje zajedno s učvršćivačem za šlag i vanilin šećerom čvrsto izraditi.
Na tanjur za tortu staviti jedan biskvit, poprskati ga sa 6 žlica čokoladnog mlijeka, premazati ½ šlag kreme, prekriti tijestom II, premazati ostatkom kreme i poklopiti biskvitom, koji se poprska s ostatkom (6 žlica) čokoladnog mlijeka.
2 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Tortu izvana premazati šlagom. Na papiru nacrtati 6 zvijezda, izrezati i poslagati po torti. Tortu debelo posuti kakaom i zvjezdice oprezno podignuti.

0 komentari :

Objavi komentar