Definitivno moja preporuka ne samo za rođendane nego i za svakodnevna popodnevna druženja uz kavu, vino ili jednostavno kao lagana večera ili doručak (ako imate volje paliti pećnicu u rano jutro ) Ovi su lisnati jastučići okusom jako slični bureku s mesom i to mi je u biti i bio cilj, jer sam baš tako nešto htjela postići. Radila sam sa već razvaljanim lisnatim tijestom pa sam si na taj način i pripremu maksimalno skratila.
Potrebno:
40 dag mljevenog mesa1 veći luk
vegeta, sol, papar
pakiranje lisnatog tijesta (1 zamrznuto ili 2 razvaljana)
jaje za premaz + sezam
Priprema:
Na ulju pržiti nasjeckan luk, dodati meso i uz miješanje pržiti dok ne potamni i dok se ne ‘razgruda’. Začiniti vegetom, solju i sa dosta papra, podliti s malo vode pa uz povremeno miješanje i dolijevanje manjih količina vode pirjati oko 30 min.
Lisnato tijesto razvaljati u pravokutnik debljine 2-3 mm (ako imate gotovo, već razvaljano tijesto onda ovaj korak jednostavno preskačete).
Izrezati tijesto na kvadrate cca. 8×8 cm pa na svaki kvadrat stavljati po hrpicu mesa. Presavinuti svaki kvadrat kako bi se dobio trokutić, pa vilicom pritiskati rubove kako bi se tijesto spojilo a i kako bi izgledalo dekorativnije.
Slagati jastučiće na lim obložen papirom za pečenje, premazati umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200℃ oko 30 min dok lijepo ne porumene.
Dobar tek!
recipeci.com
0 komentari :
Objavi komentar