Sastojci:
20 jaja
500 g + 16 kašika šećera u prahu
500 g margarina
600 g čokolade
300 g mljevene plazme
750 g krem šlaga
Rastopiti čokoladu u šerpi na tihoj vatri i ostaviti da se ohladi. Pripremiti 3 velike vanglice. U prvoj vanglici umutiti 20 bjelanaca sa 16 kašika šećera u prahu u čvrst snijeg. U drugoj vanglici umutiti 20 žumanaca sa 500 g šećera u prahu mikserom da postane pjenasto. U trećoj vanglici pjenasto umutiti margarin. Izmiješati žumanca i margarin, dodati plazmu i čokoladu.
Dobro izmiješati. Snijeg od bjelanaca lagano dodati u žumanca. Od ove mase dobiju se i kore i fil. Peku se 4 kore u većem plehu. 10 kašika mase ide u 1 koru. Kore se peku na pek papiru i ne skidaju se sa pek papira dok se ne počne sa filovanjem. Paziti da kore ne zagore. Šlag umutiti sa 750 ml vode. Filovati: kora- fil –šlag…
Dobro izmiješati. Snijeg od bjelanaca lagano dodati u žumanca. Od ove mase dobiju se i kore i fil. Peku se 4 kore u većem plehu. 10 kašika mase ide u 1 koru. Kore se peku na pek papiru i ne skidaju se sa pek papira dok se ne počne sa filovanjem. Paziti da kore ne zagore. Šlag umutiti sa 750 ml vode. Filovati: kora- fil –šlag…
0 komentari :
Objavi komentar