POTREBNO JE
ZA KORU: 250 g mljevenog keksa, 125 g maslaca
ZA FIL: 500 ml slatke pavlake, 1 kg neslanog sremskog sira, 500 g prah šećera, 600 g očišćenih višanja, 5 kesica vanilin šećera
ZA PRELIV: 400 ml razblaženog soka od višanja, 30 ml amareta, 4 kašike šećera, 2 kesice želatina
PRIPREMA
Dobro umutite maslac, dodajte keks i masu ravnomjerno rasporedite na dno kalupa. Umutite sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ulupajte slatku pavlaku i sjedinite sa sirom. Filom premažite koru, a preko poredajte višnje dok ne pokrijete cijelu površinu.
U sok od višanja dodajte čašicu amareta, šećer i želatin, i stavite na vatru da se zagreje i želatin istopi. Kada se masa prohladi, ravnomjerno prelijte preko kolača i ostavite u frižider da se stegne.
Dobro umutite maslac, dodajte keks i masu ravnomjerno rasporedite na dno kalupa. Umutite sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ulupajte slatku pavlaku i sjedinite sa sirom. Filom premažite koru, a preko poredajte višnje dok ne pokrijete cijelu površinu.
U sok od višanja dodajte čašicu amareta, šećer i želatin, i stavite na vatru da se zagreje i želatin istopi. Kada se masa prohladi, ravnomjerno prelijte preko kolača i ostavite u frižider da se stegne.
http://zena.blic.rs/
0 komentari :
Objavi komentar