Evo jednog neobičnog, ali
zanimljivog recepta za sve one koji se ne plaše kalorija. Ova torta od
mljevenog mesa očaraće vas ukusom, a iznenaditi izgledom i jednostavnošću
pripreme.
Ideje smo pronašli na nekoliko blogova, gde su kulinari postavljali svoje verzije, koje su se većinom razlikovale samo u načinu ukrašavanja. Recept objedinjuje jednostavne sastojke i mi vam donosimo naš predlog. Najbolje je da tortu (tačnije kore od mesa) pripremate u tepsiji ili kalupima za torte prečnika oko 22 cm.
Ideje smo pronašli na nekoliko blogova, gde su kulinari postavljali svoje verzije, koje su se većinom razlikovale samo u načinu ukrašavanja. Recept objedinjuje jednostavne sastojke i mi vam donosimo naš predlog. Najbolje je da tortu (tačnije kore od mesa) pripremate u tepsiji ili kalupima za torte prečnika oko 22 cm.
Sastojci:
Za kore od mesa:- 800 gr mlevene junetine
- 1 veći luk, sitno naseckan
- 3 jaja
- 1 kašika mokre vegete
- 1 – 1 ½ šolja hlebnih mrvica
- So, biber, mlevena crvena paprika
- Kečap
- Ljuti sos
- Paradajz sos
- Puter
- 3 – 4 krompira
- Majoneza
- Puter
- So
Rernu zagrijte na 200C. Obložite kalup ili
tepsiju aluminijumskom folijom, pa utisnite pola smjese da formirate
prvu koru. (Potrebno je da ispečete dvije kore od mljevenog mesa). Pečete
svaku oko 45 minuta. Izvadite ih iz tepsije ili kalupa kada se malo
ohlade. (Ako je potrebno pokupite sa njih višak masnoće ubrusima).
Sos pravite prema svom ukusu. Potrebno vam
je tek, sveukupno, nekoliko kašika sosa, koji ćete staviti između kora.
(Mješajte sastojke po želji). Mada, možete samo između kora staviti sloj
fila od krompira.
Krompir skuhajte (odvojite 1 za
ukrašavanje, ali nije obavezno). Izgnječite ih dobro u pire i dodajite
malo putera i majoneze dok ne dobijete gušći fil. (Majoneze možete
staviti tek 2 kašike). Ostavite da se ohladi u frižideru.
Jednu koru stavite na pladanj za torte, pa je filujte sosom ili pire krompirom (ili kombinacijom). Stavite drugu koru od mesa, pa sve filujte smjesom od pire krompira.
Jednu koru stavite na pladanj za torte, pa je filujte sosom ili pire krompirom (ili kombinacijom). Stavite drugu koru od mesa, pa sve filujte smjesom od pire krompira.
0 komentari :
Objavi komentar