30. srpnja 2014.

Čoko-naranča torta


Jednostavna torta u kojoj su sljubljene čokolada i naranča



Osnovni podaci

Broj porcija:
12


Trajanje pripreme:
45 min
Vrsta jela:
torta
Glavni sastojak:
čokolada, sok od naranče
Slijed:
desert

Sastojci

0,25 l soka od naranče
0,07 kg šećera
0,25 l biljno vrhnje
2 žutanjka
0,015 kg želatine
0,02 l vrhnja za šlag
0,2 čokolade
0,2 l biljno vrhnje

Za biskvit:
2 jaja
0,06 kg šećera
0,035 kg glatko brašno
0,01 kg kakao prah

Za žele preljev:
0,01 kg preljev za torte



Priprema


Izrada biskvita:

  1. Dva jaja, šećer, glatko brašno i kakao u prahu izmiješamo te stavimo u papir za pečenje na dno kalupa i ispečemo u pećnici na 180 stupnjeva.

Izrada čokoladne kreme:
  1. Vrhnje za šlag zakuhamo i dodamo usitnjenu čokoladu.
  2. U tu polu vruću masu dodamo čvrsti šlag od biljnog vrhnja te sve zajedno izmiješamo i dobijemo čokoladnu kremu.

Izrada kreme od naranče:
  1. U posudu staviti žumanjak, šećer te izmiješati i dodati rastopljenu želatinu te prokuhani sok od naranđe (topli ).
  2. Dodati čvrsti šlag od 2 decilitra slatkog vrhnja i sve zajedno izmiješati.

Na ohlađeni biskvit u kalupu izliti prvu kremu, ravnomjerno ju rasporediti te staviti na nju drugu kremu.
Zaliti sa želeom za torte debljine dva milimetara i staviti u hladnjak.

IZVOR: gastro.hr

0 komentari :

Objavi komentar