Jednostavna torta u kojoj su sljubljene čokolada i naranča
Priprema
Izrada biskvita:
- Dva jaja, šećer, glatko brašno i kakao u prahu izmiješamo te stavimo u papir za pečenje na dno kalupa i ispečemo u pećnici na 180 stupnjeva.
Izrada čokoladne kreme:
- Vrhnje za šlag zakuhamo i dodamo usitnjenu čokoladu.
- U tu polu vruću masu dodamo čvrsti šlag od biljnog vrhnja te sve zajedno izmiješamo i dobijemo čokoladnu kremu.
Izrada kreme od naranče:
- U posudu staviti žumanjak, šećer te izmiješati i dodati rastopljenu želatinu te prokuhani sok od naranđe (topli ).
- Dodati čvrsti šlag od 2 decilitra slatkog vrhnja i sve zajedno izmiješati.
Na ohlađeni biskvit u kalupu izliti prvu kremu, ravnomjerno ju rasporediti te staviti na nju drugu kremu.
Zaliti sa želeom za torte debljine dva milimetara i staviti u hladnjak.
IZVOR: gastro.hr
0 komentari :
Objavi komentar