Potrebno je
2 veće+1manja kutija piškota (oko 500 gr)
mlijeko za natapanje piškota
rum
4 žumanca
3 kašike šećera
3-4 kesice vanile
100 gr bijele čokolade (ja koristim milku)
50-60 gr putera
1 dl slatke pavlake
2 šlag pjene
mlijeko za šlag
4-5 kašika pečenih mljevenih lješnika
tegla kompota od višanja
1 šlag pjena
mlijeko za šlag
Žumanca umutite sa šećerom i vanilom i skuvajte na pari. U vruć fil dodati čokoladu, promiješati da se istopi pa dodati i puter isječen na kocke. Ostaviti fil da se potpuno ohladi.
Hladan fil umutiti mikserom pa mu dodati 1 dl umućene slatke pavlake i još malo umutiti da se fil poveže.
Šlag pjenu umutiti po uputstvu sa kesice pa joj dodati lješnik.
Piškote umočiti u mlijeko pomiješano sa rumom pa slagati red piškota, žuti fil, višnje, šlag sa lješnicima, piškote, žuti fil, višnje, šlag sa lješnicima, piškote, žuti fil, šlag sa lješnicima. Tortu ostaviti da prenoći u frižideru. Sjutra prebaciti tortu na tanjir sa koga će se služiti i napraviti oko nje ogradicu od piškota namočenih u mlijeko i rum . Odozgo ukrasiti šlagom i višnjama.
Torta je za kalup prečnika 20 cm.
Planethrane
0 komentari :
Objavi komentar