Sastojci:
1 velika ili dvije male teleće koljenice, ispiljene već prema veličini na 4-8 komada
1 kapula, 2-3 režnja češnjaka
2-3 žlice brašna
sol, papar
sušena mažurana
10-ak dag maslaca
1 čaša bijelog vina
malo narančine i limunove kore
mesna juha
muškatni oraščić
Priprema
Kapulu narežite na kolutiće, češnjak usitnite. Brašno pomiješajte sa solju, paprom i mažuranom. U to uvaljajte komade koljenice (otresite suvišno brašno). Polovicu maslaca otopite u tavi, kratko prodinstajte kapulu i češnjak, dodajte meso i popržite s obje strane. Dodajte vino, narančinu i limunovu koru i pokriveno kuhajte na blagoj vatri 50-60 minuta. Tijekom kuhanja povremeno podlijevajte juhom.
Kad je meso gotovo, stavite ga sa strane na toplo, a umak procijedite, umiješajte preostali maslac, posolite, poparite i dodajte muškatni oraščić po ukusu.
Poslužite s prilogom po želji.
Izvor:
tradicionalni talijanski recept
0 komentari :
Objavi komentar