Za sve one koji su ljubitelji teletine, te uživaju u njenom spremanju. Danas vam donosimo recept za tu istu, ali rolovanu, kako biste sbi i najmilijim unijeli "na trpezu nešto malo drugačije", ali svejedno ukusno.
Sastojci:
teletina, prsa 1 kg
panceta, 5 dag
2 dl mlijeka
1 jaje
ulje, cca ½ dl
kruh, 40 dag
panceta, 5 dag
2 dl mlijeka
1 jaje
ulje, cca ½ dl
kruh, 40 dag
malo ružmarina, mažurana i peršina
sol, papa
Priprema:
Teleća prsa namažite uljem te natrljajte ružmarinom i mažuranom. Nadjev napravite tako da kruh namočite u mlijeko ((poželjno je da kruh bude star dan do dva) te napravite kašu. Dodajte razmućeno jaje, usitnjenu pancetu, posolite, popaprite i pospite kosanim peršinom. Dobro promiješani nadjev ravnomjerno rasporedite po prsima, zarolajte i vežite bijelim koncem.
U namašćenom plehu meso pecite cca 1 i pol sat na temperaturi od 200 stupnjeva, a poželjno je da se svakih petnaestak minuta prelijeva vlastitim sokom.
U namašćenom plehu meso pecite cca 1 i pol sat na temperaturi od 200 stupnjeva, a poželjno je da se svakih petnaestak minuta prelijeva vlastitim sokom.
Napomena:
Recept za ovo jelo objavljen je u novoj kuharici za teška vremena „Pun pjat malo šoldi“, u izdanju riječke kuće Adamić u suradnji s našim portalom gastronomika.hr. Kako su uz recepte navedene i okvirne cijene jela, rolana teletina predviđena za 4 osobe trebala bi vas koštati oko 80 kuna. Znamo – ovom jelu nikako nije mjesto u tako štedljivoj kuharici kao što je ova. Teletina ne da je skupa, nego preskupa. Ali čak i kad se nema, ponekad si treba dati odušk
0 komentari :
Objavi komentar