Kada pogledamo naslov, možemo reći da su to pijani batkovi, ali ono što će u ovom slučaju biti pijano jeste naš stomak. Pijano lud, da poželi svaki dan porciju istog.
Sastojci:
8 pilećih batkića
1 veća ili 2 srednje kapule
½ l tamnog piva
maslinovo ulje
putar
2-3 lista lovora
nekoliko zrna borovice (kleka)
grančica ružmarina
sol
papar
Priprema:
Ulijte pivo u posudu, dodajte lovorove listove (cijele ili usitnjene), zrna borovice koje ste prethodno malo istukli batom za meso, ružmarin, malo soli i papra po ukusu. Stavite batkiće, posudu prekrijte folijom i pustite da se mariniraju 2-3 sata.
Na laganoj vatri na maslinovom ulju i cca žlici putra (možete samo na ulju ako ne volite putar) popržite nasjeckanu kapulu (luk) i kad omekša dodajte batkiće (ocijedite od marinade) i popržite ih s obje strane dok ne porumene. Tada ulijte marinadu pa kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte još cca pola sata (povremeno protresite tavu i po potrebi okrenite meso, te uklonite grančicu ružmarina). Par minuta prije kraja malo pojačajte vatru da se umak zgusne.
Poslužite toplo s prilogom po želji (pire, restani krumpir…) i salatom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr
0 komentari :
Objavi komentar