Rezanci s piletinom
Sastojci:
(za 4 osobe)
ulje i maslac za prženje (po želji)
35 dag pilećeg bijelog mesa
25 dag mesnate dimljene slanine
2 režnja češnjaka
25 dag šampinjona
1 dl bijelog vina
1,5 dl vrhnja
4 tanka mlada luka
1 žlica brašna
40 dag rezanaca (tagliatelle)
sol, papar, parmezan za posipanje
Priprema:
Zagrijte ulje i maslac, pa narezano meso pržite 3 minute. Primiješajte narezanu slaninu, šampinjone i usitnjeni češnjak. Miješajte 2 minute i zalijte vinom. Posolite, popaprite. Kad napola ispari, primiješajte vrhnje, narezani mladi luk i brašno, pa miješajte da se umak zgusne. Umiješajte u skuhane i ocijeđenjene rezance, te pospite sirom.
0 komentari :
Objavi komentar