14. kolovoza 2014.

Palačinke i rolnice sa cimetom

Ne možete se odlučiti da li da ukućane za doručak obradujete palčinkama ili rolnicama sa cimetom, odaberite i jedno i drugo, stiže recept za palačinke i rolnice sa cimetom 2 u 1.

Ovaj fenomenalni recept koji spaja dva omiljena slatka doručka pronašli smo na Lifeinthelofthouse blogu i sigurni smo da će vas oboriti s nogu iako je priprema malo kompleksnija.

Potrebni sastojci:

Za palačinke
  • Šolja brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 1 šolja mleka
  • 1 kašika ulja
  • 1 jaje
Fil od cimeta
  • ½ šolje otopljenog putera
  • ¾ šolje smeđeg šećera
  • 1 kašika cimeta
Glazura od krem sira
  • 4 kašike putera
  • 60 g krem sira
  • 1 ¼ šolje šećera u prahu
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
Prvo pripremite fil od cimeta tako što pomešate šećer, puter i cimet. Stavite punjenje u plastičnu kesicu za zamrzivač, dobro zatvorite i ostavite sa strane.
Smjesu za palačinke od navedenih sastojaka pripremite na standardan način i ostavite sa strane.
Glazuru od sira pripremate tako da na pari zagrijavate sir i puter dok se ne rastope, nakon toga dodate šećer u prahu i vanilu pa sve dobro izmješate.
Kad ste sve pripremili krenite na pečenje.
palačinke

Tavu stavite da se dobro zagrije i namastite po potrebi. Pomoću kutlače, oko pola šolje smjese za palačinke uspite u tavu da se razlije u krug, a zatim kesici u koju ste stavili fil od cimeta odrežite jedan kraj tako da napravite malu rupicu, pa na palačinki filom napravite spiralne krugove, krenuvši iz centra prema kraju. Ostavite da se palačinka peče sa jedne strane dok se ne počnu stvarati mjehurići, pa pažljivo okrenite i pustite da se zapeče i sa strane na koju ste stavili fil od cimeta.
palačinke2

Gotove palačinke prelivajte glazurom od krem sira.


0 komentari :

Objavi komentar