Donosimo vam recept za zaista neobičan žele – kombinacija ljutog čilija i slatke čokolade. Pravi izazov za nepca, ali kulinarski gledano – vrlo jednostavno.
Ovu divnu ideju smo pronašli na blogu Patchworkcactus, gdje se ističe da umjesto želea možete napraviti obični mus, ako koristite manje želatina.
Potrebno vam je:
- 200 gr kvalitetne čokolade
- 600 ml pavlake
- 1 kašika želatina
- 60 ml vode
- 1 kašičica ljute papričice (čili) u pahuljicama (u sitnim komadićima)
- I još nešto ljuto – svježa čili papričica ili ljuti sos.
Na pari zagrijte čokoladu, pavlaku, pahuljice ljute papričice i malo ljutog sosa. Pomiješajte želatin i vodu u poseboj posudici, pa kada se smjesa sa čokoladom otopila i zagrijala dodajte i želatin, pa dobro izmiksajte (možete koristiti i štapni mikser). Sipajte smjesu u tepsiju, kalupe ili posudice za led i ostavite da se ohlade. Stavite u frižider na 4 sata ili preko noći da se stegnu dobro. Sjecite oštrim nožem ili izvadite iz kalupa sledeći dan. I to je to.
Javite nam kako vam se dopalo.
0 komentari :
Objavi komentar