Medena pita je glavno obilježje ostrva Sifnos koje se nalazi u Egejskom moru. Napravljena od skromnih i jednostavnih namirnica savršena je za nedeljnu poslasticu.
Brzo, jednostavno i medeno, ova pita će vas zaista oduševiti i ako volite med, jednostavno je morate probati, a kad vidite spisak namirnica sigurni smo da ćete to uraditi još danas.
Recept smo pronašli na Cookmegreek blogu.Potrebni sastojci:
- 600 g rikota sira
- 150 g meda
- 3 jaja
- 1 kašika kukuruznog brašna
- ½ kašičice soli
- Vanila i ekstrakt limuna
- Med i cimet (za posluživanje)
Uključite rernu da se grije na 180C. U posudi za mućenje pomoću žice za mućenje ili jednostavno viljuškom izmiješajte sve sastojke da se lijepo sjedine.
Sipajte smjesu u okrugli kalup promera 20 centimetara koji ste prethodno namastili puterom i pecite 40 minuta.
Medenu pitu servirajte ohlađenu na sobnoj temperaturi, a prije posluživanja pospite medom i cimetom.
Medenu pitu servirajte ohlađenu na sobnoj temperaturi, a prije posluživanja pospite medom i cimetom.
0 komentari :
Objavi komentar