Volite morske plodove, uživate u njima u letnjim večerima uz čašu belog vina? Onda jednostavno morate pripremiti lignje na ovaj način, sa hrskavom koricom od parmezana uz zeleni umak od brokolija. Recept smo pronašli na Pepper blogu.
Potrebni sastojci:
- 500 g kolutića od liganja
- ½ kašičice soli, biber
- ¾ šolje brašna
- 2 jaja, umućena
- 100 g parmezana, naribanog
- 1 šolja hlebnih mrvica
- Ulje za prženje
- 3 žumanca
- ½ šolje maslinovog ulja
- ½ šolje blanširanih cvetova brokolija
- 1 kašičica šećera
- ¼ šolje parmezana
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice belog luka u prahu
- ¼ kašičice bibera
Kolutove liganja posolite i pobiberite. U velikoj posudi izmešajte parmezan i hlebne mrvice. Lignje uvaljajte prvo u brašno zatim u jaja i naposletku u mešavinu mrvica i sira.
Pržite na dubokom ulju 1-2 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Vadite na kuhinjsske ubruse koji će upiti višak masnoće.
0 komentari :
Objavi komentar