Za sve one koji ne žele previše vremena
provoditi u kuhinji posebno tokom toplijih dana, a opet žele kuhan obrok,
donosimo sjajan recept – brza piletina sa povrćem.
Ukusna, hranjiva i zdrava, a biće gotova
za čas posla ova piletina je kao stvorena za dane kad vam se ne kuha
previše. Recept smo pozajmili sa Gimmesomeoven bloga.
Potrebni sastojci:
- 4 komada bijelog mesa bez kože i kostiju
- So, biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 manja glavica crveng luka, iseckana
- 5 čenova bijelog luka isjeckanih
- oko 280 g čeri paradajza
- 1 teglica pečenih crvenih paprika
- ½ šolje grubo nasjeckanih listova bosiljka
Na tavu dodajte još malo ulja pa dodajte crveni luk i dinstajte oko 3 minuta, nakon toga dodajte bijeli luk i paradajz koji ste presjekli na dva dijela i dinstajte još 4-5 minuta. Na kraju dodajte crvenu papriku i polovicu bosiljka i sve dinstajte još minut.
Vratite meso u tavu, pospite ostatkom bosiljka i ostavite da kratko sve zajedno prokrčka.
Poslužite uz rižu, tjesteninu ili samo uz svježu zelenu salatu.
0 komentari :
Objavi komentar