19. kolovoza 2014.

Brza piletina sa povrćem.

Za sve one koji ne žele previše vremena provoditi u kuhinji posebno tokom toplijih dana, a opet žele kuhan obrok, donosimo sjajan recept – brza piletina sa povrćem.


Ukusna, hranjiva i zdrava, a biće gotova za čas posla ova piletina je kao stvorena za dane kad vam se ne kuha previše. Recept smo pozajmili sa Gimmesomeoven bloga.

Potrebni sastojci:

  • 4 komada bijelog mesa bez kože i kostiju
  • So, biber
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 manja glavica crveng luka, iseckana
  • 5 čenova bijelog luka isjeckanih
  • oko 280 g čeri paradajza
  • 1 teglica pečenih crvenih paprika
  • ½ šolje grubo nasjeckanih listova bosiljka
tava
Meso začinite sa solju i biberom i ostavite sa strane. Tavu srednje veličine stavite na šporet i uspite maslinovo ulje da se grije. Na zagrijanom ulju pržite meso po 4-5 minuta sa svake strane ili dok u potpunosti ne bude pečena. Piletinu izvadite na tanjir i ostavite sa strane.
Na tavu dodajte još malo ulja pa dodajte crveni luk i dinstajte oko 3 minuta, nakon toga dodajte bijeli luk i paradajz koji ste presjekli na dva dijela i dinstajte još 4-5 minuta. Na kraju dodajte crvenu papriku i polovicu bosiljka i sve dinstajte još minut.
Vratite meso u tavu, pospite ostatkom bosiljka i ostavite da kratko sve zajedno prokrčka.
Poslužite uz rižu, tjesteninu ili samo uz svježu zelenu salatu.

0 komentari :

Objavi komentar