20. srpnja 2014.

Torta Chefica

Torta CheficaSastojci  biskvit (x2):
4 jaja
5 žlica šećera
40 g čokolade
1 žlica kakaa
5 žlica mljevenih oraha


2 žlice brašna
2 žlice mljevene plazme (ili nekog drugog keksa)








Sastojci za sirup:

100 ml vode
100 g šećera
1 vanilija šećer


Sastojci za kremu:

170 g čokolade za kuhanje
3 bjelanca
5 žumanaca
8 žlica šećera
200 g maslaca
100 g prah šećera

Sastojci za glazuru:

100 g čokolade
1 žlica ulja



Priprema:


Za biskvit odvojiti bjelanca od žumanaca. Umutiti bjelanca i 2 žlice šećera. Posebno umutiti žumanca i 3 žlice šećera. U umućena žumanca dodati otopljenu čokoladu, kakao, pa sve umutiti. Dodati mljevene orahe, brašno i mljevenu plazmu, pa sve sjediniti. Zatim, pažljivo dodati i snijeg od bjelanaca. Sipati u kalup, obložen papirom za pečenje. Peći na 180º C. Na isti način pripremiti još jednu koru.
Sirup: Dok se biskvit peče, skuhati sirup. Sjediniti vodu, šećer i vanilin šećer, pa na laganoj vatri kuhati 1 minutu. Maknuti sa vatre, pa dodati 1 žlicu ruma (može i bez).
Krema: Na pari umutiti žumanca i 5 žlica šećera. Dodati izlomljenu čokoladu. Kad se čokolada otopi, maknuti sa vatre. Ohladiti. Posebno izmiksati maslac i prah šećer, pa dodati čokoladnoj kremi. Dobro izmiksati.
Posebno umutiti snijeg od 3 bjelanjaka i 3 žlice šećera. Dodati snijeg u kremu, pa sjediniti. Ostaviti kremu u frižider, da se malo stegne. Odvojiti 1/3 kreme. Biskvit premazati sirupom, pa premazati kremom. Preko staviti drugi biskvit, premazan sirupom. Ostaviti u frižider par sati, da se krema stegne. Zatim skinuti ivicu kalupa. Cijelu tortu premazati odvojenom 1/3 kreme, pa preliti čokoladnom glazurom. Ostaviti da se glazura stegne, pa rezati tortu.

0 komentari :

Objavi komentar