20. srpnja 2014.

Sladoled od jagoda

Sladoled od jagoda 



Način pripreme

Očistiti i oprati jagode.
Izvagati 250g voća i 


propasirati ga.

U tu kašu dodati sok od četvrt limuna.

U posebnoj posudi tući 300g slatkog vrhnja i 100g šećera, pa kad se dobije čvrsta smjesa dodati kašu od jagoda.

Mješavinu staviti u limenu posudu, pa u najhladniji dio hladnjaka.

Posebno istući ostatak slatkog vrhnja i šećera.

Služiti:
Na dno staviti sladoled, prekriti tučenim slatkim vrhnjem i ukrasiti preostalim jagodama razrezanim napola.

Napomena:
Dok se sladoled smrzava, staviti i jagode i slatko vrhnje u hladnjak da se dobro rashladi.

Sastojci

Sladoled od jagoda
250g
jagoda
1/4
limuna
700g
slatkog vrhnja
300g
šećera

0 komentari :

Objavi komentar