Ljeto je obezbijeđeno za ukusne i ledene kreme. Debele kore za sada ostavite po strani. Zato smjestite vaše sladoled klizalište od višanja, pistacija i đumbira na tanku koru od krekera.
Sastojci:
1/4 šolje sušenih višanja
1/4 šolje sušenih ribizli
1/2 šolje grožđica
1/4 šolje kandiranog đumbira
1/4 šolje pistacija
1 ½ kašika likera od višanja ili običnog brendija
550 gr hrskavih keksića
180 gr putera, otopljenog
340g sladoleda od vanile
Možete koristiti i druge kombinacije sušenog voća, kao i krekere po želji. One koji su vama najukusniji, samo da su hrskavi. Što se tiče likera, on nije obavezan. Samo ćete sušeno voće morati potopiti u neki sok ili običnu vodu.
Prvo šte trebate uraditi za vaš sladoled sa sušenim voćem je da izmrvite krekere rukama, u blenderu ili sjeckalici za hranu (ne presitno). Dodajte otopljeni puter i sve pomešajte i sa smjesom obložite okruglu tepsiju na koju ste stavili masni papir za pečenje. Dobro obložite dno i strane tepsije, smjesu izjednačite kašikom. Zamrznite smesu sa tepsijom na bar sat vremena.
Stavite višnje, ribizle, grožđice, đumbir, pistacije i liker u posudu i ostavite 20 minuta. Stavite sladoled u posudu i mješajte dok malo ne omekša. Umješajte mješavinu sušenog voća i likera, pa sve pretresite u pripremljenu zamrznutu koru. Sve zamrznite na 3-4 sata.
A, ukoliko želite da napravite svoj sladoled od vanile pripremite: 300 gr slatke pavlake, 2 kesice vanilin šećera, 200 gr čvrstog jogurta i šećer u prahu. Slatku pavlaku umutite mikserom, dodajte, jogurt, vanilin šećer i šećera u prahu po želji. Sve izmješajte kašikom. Smjesu prespite u posudu i zamrznite.
Izvor: http://www.nzherald.co.nz/lifestyle/news/article.cfm?c_id=6&objectid=10851898
0 komentari :
Objavi komentar