Sastojci
600 gr. mesa isječenog na kockice
2 glavice luka
1 mala konzerva piva
2 dcl. soka od paradajza
šoljica vode
pola kašikice sjeckanog svježeg ruzmarina
1 kašikica slatke paprike
1 kašika brašna
1 kašikica šećera
so, biber, timijan
lovorov list
ulje
2 dcl. pavlake
Priprema
Na vrelom ulju nekoliko minuta propeći meso, posoliti, dodati malo timijana, po želji, pobiberiti zatim dodati sitno sjeckan luk. Dinstati dok luk ne omekša.
Posuti sa brašnom, izmiješati i zaliti sa malo vode, jednom malom šoljicom. Dodati ruzmarin, sok od paradajza, papriku, šećer, lovorov list, izmiješati pa dodati i pivo. Poklopiti i ostaviti da se krčka na umjeronoj temperaturi oko 45 minuta.
Paziti da tečnost ne ukuha, ako je potrebno doliti još malo tople vode. Kada je meso kuhano i omekšalo, skinuti sa vatre i izvaditi ga tako da u posudi ostane samo saft.
Ručnim mikserom ili u blenderu saft izmiksati, prethodno izvaditi lovorov list, pa dodati pavlaku. Ručno izmiješati, vratiti meso i služiti jelo uz njoke, krompir, povrće..po želji.
0 komentari :
Objavi komentar