21. srpnja 2014.

Piletina u sosu od šampinjona, krem sira, senfa i vina

Fantastična kombinacija.











Sastojci

600 gr. pilećih fileta
300 gr. svježih šampinjona
250 gr. krem sira
2 kašike senfa
2,5 dcl. bijelog vina
1 glavica luka
2 češnja bijelog luka
malo ulja
kašika maslaca
so, biber, 1 maggi kocka, pileća
oko 3 dcl. vode

za taljatele

300 gr. rezanaca
1 kašika maslaca
so, biber

Priprema


Na malo ulja propržiti filete, koje smo prethodno posolili i pobiberili, nekoliko minuta sa obje strane. Izvaditi ih, u isto ulje dodati kašiku maslaca, sitno sjeckan luk i bijeli luk i dinstati nekoliko minuta dok luk ne omekša. Dodati isječene šampinjone i dinstati nekoliko minuta dok ne puste vode i omekšaju. Dodati bijelo vino i poslije minut, dva dodati sir i senf. Izmiješati pa dodati i piletinu isječenu na manje komade i zacine. Dinstati nekoliko minuta, dodati i vode koliko je potrebno da meso u šampinjoni plivaju u saftu. Kuvati još oko 20 minuta dok piletina ne omekša i dok se ne dobije kremast saft. 

Kuhane rezance ocijediti i staviti u tiganj sa zagrijanim maslacem. Posoliti, pobiberiti i dobro izmiješati i poslije minut, dva služiti.

0 komentari :

Objavi komentar