Upravo spremljena, ne mogu reći ukusna, jer bi to bila mala riječ za jedinstvo okusa, slatkoće, i mmm privlačnosti Mimoza torte. Malo je izmijenjena u odnosu na orginalan recept, ali ipak nije izgubila niti jedan jedini sastojak koji je spaja u tu cjelinu.
Malo loša svjetlost za fotografisanje, ali ipak ukus je bitan.
PRIPREMA:
I kora: 5 bjelanjaka, 100 gr šećera, 125g mljevenih oraha, kašika brašna.
II kora: 5 bjelanjaka, 150 gr šećera, 100 g kokosa, kašika brašna.
FIL: u 1/2 mlijeka skuhati dva pudinga od vanilije sa 3 kašike brašna, 10 kašika šećera. Kada se ohladi dodati 1 margarin, 10 žumanjaka i 300 gr šećera u prahu. Fil podijeliti na 3 dijela. Jedan ostaje žut, u drugi dodati 100 gr strugane čokolade, a u treći 100 gr sjeckanih oraha.
REDANJE: I kora od oraha, II žuti fil, III bananice (ja sam preko cijele poredala), IV fil sa čokoladom, V fil sa sjeckanim orasima, VI kora od kokosa.
GLAZURA: 1 Jaje, 70 gr šećera- mutiti dodati malo margarina, 70 gr čokolade. Izmutiti i kuhati na slabijoj temp. (Ja sam umjesto ove glazure, radila sa šlag kremom, u koju sam dodala sitno sjeckane bananice, i rastopljenu čokoladu).
0 komentari :
Objavi komentar