4 jaja
2 žlice ulja
10 žlica šećera
3 žlice mlake vode
1 kesica praška za pecivo
0,5 l mlijeka
7 žlica šećera
2 pudinga sa ukusom jagode
300 gr jagoda
100 gr šlaga
250 gr margarina
100 gr šećera u prahu
300 gr malina
100 gr šlaga
2 žlice ulja
10 žlica šećera
3 žlice mlake vode
1 kesica praška za pecivo
Sastojci za fil:
7 žlica šećera
2 pudinga sa ukusom jagode
300 gr jagoda
100 gr šlaga
250 gr margarina
100 gr šećera u prahu
Dekoracija :
100 gr šlaga
Priprema:
Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka pa ih pjenasto umutiti sa šećerom. Dodati žumanjke, ulje, vodu , prašak za pecivo i brašno. Sve dobro izmiješati i staviti u podmazan i brašnom posut kalup za torte (24 cm). Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC. Puding otopiti s malo mlijeka, a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuha. Kada mlijeko prokuha dodati puding i skuhati gustu kremu. Ukloniti s vatre i ohladiti. Potom margarin i šećer u prahu pjenasto umutiti i pomiješati s pudingom. Dodati umućeni šlag i sjeckane jagode. Staviti fil na tortu i ukrasiti šlagom i malinama.
Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka pa ih pjenasto umutiti sa šećerom. Dodati žumanjke, ulje, vodu , prašak za pecivo i brašno. Sve dobro izmiješati i staviti u podmazan i brašnom posut kalup za torte (24 cm). Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC. Puding otopiti s malo mlijeka, a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuha. Kada mlijeko prokuha dodati puding i skuhati gustu kremu. Ukloniti s vatre i ohladiti. Potom margarin i šećer u prahu pjenasto umutiti i pomiješati s pudingom. Dodati umućeni šlag i sjeckane jagode. Staviti fil na tortu i ukrasiti šlagom i malinama.
Preuzeto sa:
0 komentari :
Objavi komentar