- 8 žumanjaka
- 1 vanilija šećer
- prstohvat soli
- 15 dag šećera
- 8 bjelanjaka
- 10 dag krušnih mrvica
- 10 dag naribane gorke čokolade
- 10 dag samljevenih lješnjaka
- 4 dl cherrya ili prošeka
- 30 dag marmelade od marelica
- 10 dag naribane gorke čokolade
- 1 jaje
- 20 dag šećera u prahu
- 6 dag maslaca
Priprema:
Žumanjke, vanilija šećer, sol i polovicu količine šećera izmiješamo u pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg i dodati preostalu polovicu šećera. Pomiješati sa smjesom od žumanjaka. Smjesi dodati krušne mrvice, naribanu čokoladu i lješnjak i sve zajedno pomiješati. Stavite smjesu u kalup (26 cm) i pecite ga 30-40 minuta. Ostavite tijesto da odstoji tijekom noći, potom ga prerežite na vodoravno na 3 dijela i svaki natopite sa cherryjem ili prošekom i svaku koru premažite sa marmeladom.Potom pripremite glazuru tako čokoladu otopite na pari i kada se ohladi u nju dodajte šećer u prahu i jaje. Dobro pomiješajte. Maslac otopite na laganoj vatri i dodajte kap po kap smjesu od čokolade da postane pjenušava. Sa glazurom premažite tortu i ostavite da se dobro ohladi..
0 komentari :
Objavi komentar