300 gr fine crne čokolade iznad 70% kakaa
225 gr maslaca
225 gr šećera
9 žumanjaka
5 bjelanjaka
malo soli
>Čokoladu i maslo otopiti na pari. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom, u to dodati otopljeno maslo i čokoladu. Bjelanjke stući s malo soli, te nježno i lagano spojiti s čokoladnom smjesom. Trećinu smjese (koja će služiti kao krema) odvojiti i staviti u hladnjak. Ostatak bi se trebao peći u 2 kalupa na 150 ºC oko jedan sat. Prijateljica od koje sam dobila recept stavi cijelu smjesu za biskvit u kvadratnu tepsiju i poslije je lagano pečenu pilicom izreže. Pečene kore premazati kremom i po želji ukrasiti.
Dakle, ovo gore je original recept za dur mou, a u ovom receptu sam ja dodala u kremu jednu nutellu od 400 gr, te popržila isto toliko lješnjaka, isjeckala i posula po korama. Torta je predivna i zaista kalorična, osjeća se punina čokolade. Poslužite uz dodatak sladoleda od vanilije ili umućenog šlaga.
225 gr maslaca
225 gr šećera
9 žumanjaka
5 bjelanjaka
malo soli
Priprema:
>Čokoladu i maslo otopiti na pari. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom, u to dodati otopljeno maslo i čokoladu. Bjelanjke stući s malo soli, te nježno i lagano spojiti s čokoladnom smjesom. Trećinu smjese (koja će služiti kao krema) odvojiti i staviti u hladnjak. Ostatak bi se trebao peći u 2 kalupa na 150 ºC oko jedan sat. Prijateljica od koje sam dobila recept stavi cijelu smjesu za biskvit u kvadratnu tepsiju i poslije je lagano pečenu pilicom izreže. Pečene kore premazati kremom i po želji ukrasiti.
Dakle, ovo gore je original recept za dur mou, a u ovom receptu sam ja dodala u kremu jednu nutellu od 400 gr, te popržila isto toliko lješnjaka, isjeckala i posula po korama. Torta je predivna i zaista kalorična, osjeća se punina čokolade. Poslužite uz dodatak sladoleda od vanilije ili umućenog šlaga.
Preuzeto sa:
0 komentari :
Objavi komentar