Quiche Lorraine ili pita od sira je jako ukusno jelo, posebno za ljubitelje sira. Za ovu, kao i sve ostale pite važno je da tijesto jako brzo napravite, da se maslac ne ugrije previše i tijesto obvezno treba pola sata do sat vremena odstajati u hladnjaku. U tijesto po želji možete dodati i razne začine, kao naprimjer nasjeckani ružmarin, bosiljak, malo sezama i nekakvih drugih sjemenki, ali o količini i vrsti odlučite vi sami.
Tijesto:
- 25 dkg brašna
- 15 dkg maslaca
- 2 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- žličica soli
Preljev za tijesto:
- 4 jaja
- 200 gr slanine
- 1 crveni luk
- 1 dcl mlijeka
- 250 gr vrhnja za kuhanje
- 250 gr kiselog vrhnja
- 150 gr ementalera (može i gaude ako ne volite slatkaste sireve)
- malo soli
- papra po želji
Priprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto brzo ga umijesite, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak barem na pola sata. Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za pitu.Slaninu i crveni luk sitno nasjeckajte pa ih lagano popržite na tavi (samo nekoliko minuta na laganoj vatri). Jaja lagano izmutite, dodajte mlijeko, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite i popaprite. Nakon desetak minuta pečenja prhkog tijesta izvadite ga iz pećnice, stavite dinstanu kapulu i slaninu te prelijte smjesom od jaja i sira. Po želji pospite sa malo parmezana, te pecite 40 min na 180 ˚C.
Quiche Lorraine poslužite vruće, uz dodatak zelene salate postat će večera iz snova. U slast!!
Preuzeto sa:
0 komentari :
Objavi komentar