16. srpnja 2014.

Recept Quiche Lorraine


Quiche Lorraine ili pita od sira je jako ukusno jelo, posebno za ljubitelje sira. Za ovu, kao i sve ostale pite važno je da tijesto jako brzo napravite, da se maslac ne ugrije previše i tijesto obvezno treba pola sata do sat vremena odstajati u hladnjaku. U tijesto po želji možete dodati i razne začine, kao naprimjer nasjeckani ružmarin, bosiljak, malo sezama i nekakvih drugih sjemenki, ali o količini i vrsti odlučite vi sami.

Tijesto:
  • 25 dkg brašna
  • 15 dkg maslaca
  • 2 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • žličica soli
Preljev za tijesto:
  • 4 jaja
  • 200 gr slanine
  • 1 crveni luk
  • 1 dcl mlijeka
  • 250 gr  vrhnja za kuhanje
  • 250 gr kiselog vrhnja
  • 150 gr ementalera (može i gaude ako ne volite slatkaste sireve)
  • malo soli
  • papra po želji
Priprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto brzo ga umijesite, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak barem na pola sata. Tijesto razvaljajte  i prebacite u kalup za pitu.


Slaninu i crveni luk sitno nasjeckajte pa ih lagano popržite na tavi (samo nekoliko minuta na laganoj vatri). Jaja lagano izmutite, dodajte mlijeko, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite i  popaprite. Nakon desetak minuta pečenja prhkog tijesta izvadite ga iz pećnice, stavite dinstanu kapulu i slaninu te prelijte smjesom od jaja i sira. Po želji pospite sa malo parmezana, te pecite 40 min na 180 ˚C.
Quiche Lorraine poslužite vruće, uz dodatak zelene salate postat će večera iz snova. U slast!!


Preuzeto sa:

0 komentari :

Objavi komentar