o 400 g mljevene junetine
o 3 glavice
luka
o
4 jajeta
o
150 ml
jogurta
o
100 ml
vrhnja za kuhanje
o
200 g brašna
o
1 prašak za
pecivo
o
začini
o
sol
o
papar
o
vegeta
o
malo ulja
o
komad
maslaca ili margarina
Priprema:
Na malo ulja
propržiti sitno sjeckan luk, pa dodati mljeveno meso. Dinstati 10-tak minuta; začiniti po ukusu (sol,
papar, vegeta). Ukloniti s vatre, pa ostaviti da se ohladi. Odvojiti bjelanca
od žumanaca. Bjelanca umutiti sa malo soli. Posebno umutiti žumanca, pa dodati
jogurt i vrhnje za kuhanje. Umutiti, pa dodati mljeveno meso. Zatim dodati i
brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Sjediniti smjesu. U smjesu dodati
polovinu snijega od bjelanaca, pa pažljivo pomiješati. Dodati i preostali
snijeg od bjelanaca. Izmješati! Smjesu sipati u pleh (premazan s malo maslaca
ili margarina, posut brašnom). Peći u pećnici zagrijanoj na 200º C oko 30
minuta. Pečenu pitu rezati na komade i poslužiti.
0 komentari :
Objavi komentar